PAKET

LIFEPAK CR2 PLUS SKÅP- PAKET 1


16 250 SEK (ord.pris 20 291 SEK)


Physio-Controls LIFEPAK CR2 är en hjärtstartare som kombinerar användarvänlighet med ny teknik. Det är en smidig och tålig hjärtstartare som passar i många miljöer. Den kan dessutom övervakas via wifi. LIFEPAK CR2 är nästa generations hjärtstartare som kombinerar Physio-Controls långa erfarenhet av användarvänliga hjärtstartare med senaste teknik. Mycket tydliga röstinstruktioner leder användaren genom analys och defibrillering. Hjärtstartaren genomför dagliga självtester av batteri, elektroder och elektronik.   Hjärtstartaren kan väljas i grundmodell eller med funktionstillval som två språk eller GSM. I grundmodellen ingår barnläge, vilket innebär att barnelektroder inte behövs utan samma elektroder används för barn och vuxna. LIFEPAK CR2 kan också anslutas till LIFELINKcentral™ via wifi, vilket innebär att hjärtstartarens status kan övervakas.

Lifepak_cr2_paket
Skylt
första_hjälpen_kit

LIFEPAK CR PLUS AUTOMATIC - PAKET 2


14 490 SEK (ord.pris 16 125 SEK)


LIFEPAK CR Plus – Paket 3 innehåller en förvaringslösning i form av ett snyggt vitt väggskåp i metall.  Skåpet har ett batteridrivet ljudlarm som aktiveras när dörren öppnas. Hjärtstartaren förvaras i sin väska för snabb förflyttning och innehåller ett D-HLR-kit med skyddsutrustning som pocketmask, skyddshandskar och desinfektionsservetter samt klädsax och rakhyvel för att underlätta vid applicering av elektroder. Skylt och klistermärke följer med för att märka ut platsen där hjärtstartaren förvaras.


Lifepak_cr_plus_paket
skylt
Hjärtstartare_kit

Vill du ha offert ( vi kan erbjuda andra paket, ta kontakt med oss) eller köp hjärtstartare i vår Webbshop

 
 
 
 

Fakta om hjärtstartare


Dagens hjärtstartare är mycket enkla att använda och kan användas av alla. De ger talade instruktioner till användaren hur man ska göra och man kan inte avge en stöt om det inte är nödvändigt. Läs våra rekommendationer om hjärtstartare i Sverige.


Den apparat som används vid ett hjärtstopp och som ger en elektrisk strömstöt kallas i Sverige för hjärtstartare. En strömstöt genom hjärtat kan få hjärtats eget elektriska signalsystem att börja fungera igen.


För allmänheten används ordet hjärtstartare. Inom sjukvården används ofta ordet defibrillator. Internationellt används ordet AED som står för ”Automated External Defibrillator” och som översatt till svenska blir automatiserad extern defibrillator. En hjärtstartare kan vara manuellt, halvautomatiskt eller automatiskt styrd.


Hjärtstartare och HLR med god kvalitet


Vid hjärtstopp, larma 112 och starta hjärt-lungräddning, HLR.

Hämta hjärtartaren om den finns nära.

Sätt på hjärtstartaren samtidigt som annan person gör HLR.

Följ hjärtstartarens instruktioner.

Rör inte den drabbade personen när strömstöt ges.

Forsätt direkt med HLR av god kvalitet.

Fortsätt följa hjärtstarens instruktioner.

Det finns flera olika modeller av halvautomatiska hjärtstartare som lämpar sig mycket väl för personer utan sjukvårdsutbildning. Hjärtstartaren vägleder användaren genom talade instruktioner, bilder,  ikoner eller videoinstruktioner och rörliga bilder.


Hjärtstartaren analyserar hjärtats rytm och kan avgöra om det är lämpligt att ge en elektrisk stöt, en defibrillering. Eller om det är bättre att göra HLR. Som användare kan du inte ge en stöt om hjärtstartaren inte rekommenderar detta.


Namnet defibrillator kommer från de-fibrillate som betyder ”av-flimra”. När apparaten avger en elstöt så ”av-flimrar” den det flimmer (elektriskt kaos) som pågår i hjärtat. Vid en lyckad defibrillering hävs detta kaos och hjärtat kan återgå till sin normala rytm.


Alla får använda en hjärststartare och det finns ingen lag som kräver att du ska ha utbildning för att använda den. Dock rekommenderar vi alla att gå en kurs och repeterar regelbundet.1. Inköp av hjärtstartare

2. Placering av hjärtstartare

3. Utbildningsnivå

4. Hjärtsäker plats