Markörgatan 2, 136 44 Handen

PHILIPS HEARTSTART FRX

Köp Philips Heartstart FRX
✔driftsäker  ✔utmärkt för kontors- och hemmiljö  ✔ Omfattande automatiska självtester

PHILIPS HEARTSTART FRX

15 900 kr (ord.pris 16 600kr)

Ring oss på 072 70 20 777 för att beställa

Philips HeartStart är en av världens mest sålda hjärtstartare med dokumenterad kvalitet och vetenskapliga bevis på funktion och klinisk effekt.
Art.nr: 861304-ABS

HeartStart FRx är en mycket lättanvänd hjärtstartare som är robust och tålig. Den har en hög IP-klassning och är därför det rätta valet till dammiga, smutsiga eller fuktiga miljöer, exempelvis industrier eller badmiljöer, men fungerar också lika bra i kontorsmiljö. Med ett enkelt handgrepp kan HeartStart FRx dessutom anpassas för behandling av barnhjärtan, tack vare tillvalet den unika barnnyckeln. Vi rekommenderar därför HeartStart FRx för miljöer där barn förekommer som köpcentrum, båt, skärgård, sport- och simhallar.

Lättanvänd och driftsäker
Hjärtstartaren är mycket lätt att använda och en lugn och tydlig röst leder användaren genom första hjälpen-defibrillering och hjärt-lungräddning. Den är också mycket driftsäker. Omfattande automatiska självtester kontrollerar HeartStarts alla viktiga funktioner, inklusive batteritest och kontroll av elektroder, även funktion. HeartStart FRx har en batterikapacitet på minst 200 defibrilleringar eller 4 års standby-tid från det att batteriet aktiverats.

Philips Heartstart FRx – Den lättanvända hjärtstartaren med en unik barnnyckel
Heartstart FRx hjärtstartaren ger användaren tydliga och lugna röstinstruktioner (på svenska) och vägledning vid hjärt-lungräddning, enligt de senaste svenska riktlinjerna. Defibrillatoren är utrustad med samma detaljerade HLR-guide som Heartstart HS1. Heartstart FRx utför daglig, veckovis och månadsvis självtester av funktioner inklusive test av elektroder för att kontrollera att allting fungerar när det behövs.  HLR-instruktion/stöd  Om det blir nödvändigt med HLR, vägleder FRx livräddaren som om att en instruktör står bakom axeln och talar om steg för steg hur livräddaren ska göra. Frx är utrustad med samma detaljerade HLR-guide som Heartstart HS1.

Ditt hjärtstartarpaket innehåller:

  • Philips Heartstart FRx hjärtstartare – 8 års garantitid
  • Philips Heartstart FRx elektroder – hållbarhetstid 2 år
  • Philips Heartstart FRx batteri – kapacitet 4 år
  • Gratis Philips väska, (värde 1500kr) Gratis AED-klistermärke och skylt inkl. väggfäste
  • Gratis första hjälpen väska, (värde 260kr)

Robust FRx har en hög IP-klassning och är det rätta valet i alla miljöer. Vi rekommenderar Heartstart FRx hjärtstartare för tuffa och fuktiga miljöer som ombord på flygplan, industriområden, sim- och idrottshallar.

Behandling av barnhjärtan med Philips Heartstart FRx 
Genom att använda den unika FRx barnnyckeln (tillval) går FRx defibrillator över i barnläge, och elektroder för vuxna kan då användas även på barn till 8år och under 25 kg. I barnläget visas nu elektrodplaceringen för barn HLR och instruktioner i barn-HLR.

Kontakta oss för beställning

Eller ring oss på 072 70 20 777
och beställ

Fakta om hjärtstartare

Dagens hjärtstartare är mycket enkla att använda och kan användas av alla. De ger talade instruktioner till användaren hur man ska göra och man kan inte avge en stöt om det inte är nödvändigt. Läs våra rekommendationer om hjärtstartare i Sverige.

Den apparat som används vid ett hjärtstopp och som ger en elektrisk strömstöt kallas i Sverige för hjärtstartare. En strömstöt genom hjärtat kan få hjärtats eget elektriska signalsystem att börja fungera igen.

För allmänheten används ordet hjärtstartare. Inom sjukvården används ofta ordet defibrillator. Internationellt används ordet AED som står för ”Automated External Defibrillator” och som översatt till svenska blir automatiserad extern defibrillator. En hjärtstartare kan vara manuellt, halvautomatiskt eller automatiskt styrd.

Hjärtstartare och HLR med god kvalitet

Vid hjärtstopp, larma 112 och starta hjärt-lungräddning, HLR.
Hämta hjärtartaren om den finns nära.
Sätt på hjärtstartaren samtidigt som annan person gör HLR.
Följ hjärtstartarens instruktioner.
Rör inte den drabbade personen när strömstöt ges.
Fortsätt direkt med HLR av god kvalitet.
Fortsätt följa hjärtstarens instruktioner.

Det finns flera olika modeller av halvautomatiska hjärtstartare som lämpar sig mycket väl för personer utan sjukvårdsutbildning. Hjärtstartaren vägleder användaren genom talade instruktioner, bilder,  ikoner eller videoinstruktioner och rörliga bilder.

Hjärtstartaren analyserar hjärtats rytm och kan avgöra om det är lämpligt att ge en elektrisk stöt, en defibrillering. Eller om det är bättre att göra HLR. Som användare kan du inte ge en stöt om hjärtstartaren inte rekommenderar detta.

Namnet defibrillator kommer från de-fibrillate som betyder ”av-flimra”. När apparaten avger en elstöt så ”av-flimrar” den det flimmer (elektriskt kaos) som pågår i hjärtat. Vid en lyckad defibrillering hävs detta kaos och hjärtat kan återgå till sin normala rytm.

Alla får använda en hjärtstartare och det finns ingen lag som kräver att du ska ha utbildning för att använda den. Dock rekommenderar vi alla att gå en kurs och repeterar regelbundet.

  1. Inköp av hjärtstartare
  2. Placering av hjärtstartare
  3. Utbildningsnivå
  4. Hjärtsäker plats

Ring oss på 072 70 20 777 för att beställa PHILIPS HEARTSTART FRX